Kommunikationsfolk overgår journalisterne

I dagens Børsen kan man læse en artikel med følgende overskrift: “Spindoktorer har overhalet den fjerde statsmagt”. historien er også blevet samlet op af epn.dk: PR-folk overhaler journalister

Vinklen på artiklen er, at der i dag er ca. 8.700 kommunikationsfolk, mens der kun er 8.300 journalister. Ergo er der nu flere kommunikationsfolk, end der er journalister.

Denne tendens bekymrer nogen, fordi de mener, at det presser det journalistiske fag, at journalister bliver bombarderet med spin-historier fra ivrige kommunikationsfolk – og nu er de i overtal! Andre ser det mere som en udfordring, som de sagtens kan håndtere – sidstnævnte er jeg meget enig i. Dygtige journalister lader sig ikke presse, de har bare fået mere at vælge imellem, når de skal finde noget interessant at skrive om.

Nu er jeg jo selv en af disse PR-lakajer, som kimer journalister ned… Om tallet 8.700 er det min klare overbevisning, at de langt fra alle arbejder direkte i forhold til medierne. Mange arbejder med intern kommunikation, websites eller en tredje form for kommunikation, som ikke er henvendt til medierne. Derfor er det nok lige at stramme argumentationen en anelse, når man siger, at journalisterne er i undertal. Nuvel, det kan jo være, at de kommer det på et tidspunkt, men jeg tvivler på det.