Man sparker da på dem, der ligger ned…

En vis direktør fra et vist bageri kom meget uheldigt af sted i går, da han svinede sine ansatte til over for en journalist. Han forklarede senere, at han “taler før han tænker”. Det kan der ikke være to meninger om.

Det var Politiken, som kørte historien, der bredte sig ud på alle medieflader i løbet af dagen. I dag kører samme medie så løs igen – men denne gang er deres omtale ikke berettiget og ikke funderet i noget som helst journalistisk. Pressenævnet er blot en papirtiger, så hvis der skal revses, må det blive på en blog som denne.

Politiken.dk følger nemlig gårsdagens fantastiske historie op med en guide, hvis intro lyder sådan her:

Man behøver ikke opsøge (…) for at sætte tænderne i den hippe spise.

Så følger der ellers en ganske almindelig guide til forskellige steder, hvor man kan gå hen, inklusive bageriet med den klodsede direktør. Problemet er, at guiden bliver kædet så tæt sammen med den anden sag, selvom de intet har med hinanden at gøre. Det er dårlig journalistik.

På den anden side har direktøren udstillet sig selv og må tage de klø, der kommer. Sagen vil hænge i folks bevidsthed i en rum tid – og hvis ikke vil de blive mindet om den, hvis de på et senere tidspunkt læser guiden.

Læs guiden her