Når skytset vender den forkerte vej

Brancheorganisationen Danske Minkavlere har i den seneste tid gjort en stor indsats for at forklare danskerne, at pelsdyravlere ikke er så slemme, som forskellige dyrevelfærdsorganisationer gør dem til. Annoncerne har eksempelvis beskrevet, hvor betydelig en eksportvare pelse er for Danmark, og de har været udformet som saglige, åbne breve, hvor det, som Danske Pelsavlere betragter som fakta, belyses.

I dagens udgave af Politiken kan man så se, hvordan ens egen kommunikation kan vendes til en veritabel katastrofe. Dyrenes Beskyttelse har simpelthen taget Danske Minkavleres egen annonce fra gårsdagens avis og rettet i den med rød tusch som en anden dansklærer – og vupti! bliver det, som egentlig skulle have været et forsvar for pelsdyravlerne til en bombe, der i stedet eksploderer mellem hænderne på dem. Det er smart lavet af Dyrenes Beskyttelse, og det er urimeligt uheldigt for Danske Pelsdyravlere, at de ikke har kunnet grave mere entydige fakta frem til deres egen fordel.

Jeg vil tro, der sidder en kommunikationschef et sted med en meget mere, end lodden fornemmelse . Og det er der egentlig ikke så meget at sige til. BUM!